Velkommen til Pension for Grønland

Din pensionsordning består af en pensionsopsparing samt en række forsikringer, som kan hjælpe dig og din familie økonomisk, hvis du bliver syg eller kommer til skade.

Der bliver indbetalt til din pensionsordning hver måned, og du har mulighed for selv at indbetale mere, hvis du fx ønsker højere forsikringsdækninger eller en større udbetaling, når du går på pension. Pensionsordningen opfylder betingelserne i den grønlandske landstingslov om indkomstskat § 39a.

Kom godt i gang - 4 trin

Investering1. Hvordan skal din opsparing investeres?

Din arbejdsgiver har som udgangspunkt valgt en investeringsprofil for dig. Men mennesker er forskellige og har forskellige holdninger til risiko. Derfor er det vigtigt, at du vælger den investeringsprofil, som passer til dig.

På Mit PFA kan du bruge vores investeringsguide og vælge en profil.

Læs om investering i markedsrente

Log på Mit PFA

Arv og testamente2. Er de rette sikret, når du dør?

Tag stilling til, hvem der skal have pengene, når du ikke er her mere. Som udgangspunkt gælder de danske regler, men vær opmærksom på, at der kan være særlige grønlandske regler.

Hvis du har indsat en begunstiget på den tidligere ordning og vil overføre den til den nye ordning, skal du udfylde en ny begunstigelseserklæring.

Læs om de danske regler for begunstigelse og nærmeste pårørende

Udfyld begunstigelseserklæring

Forsikring3. Passer dine forsikringer til din nuværende livssituation?

Børn, lønforhøjelse, boligskifte eller skilsmisse.

Når dit liv ændrer sig, kan det være en god idé at se på, om dine forsikringer stadig dækker dig godt nok.

På Mit PFA kan du se, hvordan vi anbefaler dig, at dine forsikringer skal justeres.

Log på Mit PFA

Gå på pension4. Vil du samle dine pensionsopsparinger?

I PFA anbefaler vi generelt, at du samler dine pensionsopsparinger ét sted. Det giver et godt overblik, og så er det nemt og ubesværet at ændre og tilpasse opsparingen, når du får brug for det.

Der er tilfælde, hvor det ikke er fordelagtigt at flytte sin opsparing.

Ring til PFA Rådgivningscenter på
70 12 50 00 og få hjælp.

Book en rådgivningssamtale

Vi anbefaler, at du booker en rådgivningssamtale, så du kan få overblik over, om du sparer nok op og har de rigtige forsikringsdækninger. Du kan få webrådgivning mandag – torsdag fra kl. 8.15–20 og fredag fra kl. 8.15-16 (dansk tid). Webrådgivningen foregår på din computer eller tablet, mens du taler med en pensionsrådgiver i telefonen. Det giver mulighed for at få rådgivning derhjemme, og hvis du ønsker det, kan din ægtefælle eller samlever deltage i rådgivningssamtalen.

Du booker webrådgivning ved at ringe til PFA på +45 39 17 60 19.

Få overblik på Mit PFA

Mit PFA er dit digitale overblik over din pensionsordning. Her kan du følge din opsparing og afkast samt planlægge din fremtidige økonomi i Pensionsplanen. PFA anbefaler, at du udfylder dine personlige oplysninger og tilmelder dig PFA Fokus, så du løbende får tilsendt individuelle anbefalinger, der er målrettet netop din ordning.

Gå på Mit PFA med din smartphone, tablet eller computer.