Sådan bliver du tilmeldt

Hvis du er ansat i en virksomhed, der er medlem af Danske Mediers Arbejdsgiverforening

Din arbejdsgiver vil automatisk tilmelde dig til gruppeforsikringen, og du vil herefter modtage en velkomstpakke fra PFA med en oversigt over dine dækninger og dine valgmuligheder. Du har mulighed for at få en traditionel rådgivningssamtale eller webrådgivning, hvor du kan følge med i rådgiverens oversigter og beregninger på din tablet eller computer, mens I taler sammen i telefonen. Du kan booke rådgivning via bookingportalen eller ved at ringe til PFA på 70 12 50 00.

Hvis du er ansat under en overenskomst med Dansk Journalistforbund

Din arbejdsgiver kan have indgået en aftale om, at alle eller grupper af virksomhedens medarbejdere er med i gruppeforsikringen. Hvis dette er tilfældet vil du automatisk blive tilmeldt gruppeforsikringen, og du vil herefter modtage en velkomstpakke fra PFA med en oversigt over dine dækninger og valgmuligheder. Du har mulighed for at få en traditionel rådgivningssamtale eller webrådgivning, hvor du kan følge med i rådgiverens oversigter og beregninger på din tablet eller computer, mens I taler sammen i telefonen. Du kan booke rådgivning via bookingportalen eller ved at ringe til PFA på 70 12 50 00.

Hvis du er medlem af Dansk Journalistforbund

Du har mulighed for at blive omfattet af gruppeforsikringen, hvis du er medlem af Dansk Journalistforbund. Du skal selv sørge for at udfylde de nødvendige papirer og sende dem til PFA Pension.


Følgende øvrige medarbejdergrupper har mulighed for at blive omfattet af gruppeforsikringen:

  1. Redaktionelle medarbejdere og pressefotografer ansat i virksomheder, der er medlem af Danske Mediers Arbejdsgiverforening.
  2. Redaktionelle medarbejdere og pressefotografer ansat i virksomheder, kommuner, regioner, staten, DR eller TV2, forudsat at virksomheden eller institutionen har overenskomst (herunder tiltrædelsesoverenskomst) med Dansk Journalistforbund.
  3. Fotografer - ansat efter den 27. oktober 2011 - ansat ved sygehuse under Regionernes Lønnings- og Takstnævns forhandlingsområde.
  4. Medlemmer af Dansk Journalistforbund, som ikke er omfattet af punkt a, b eller c ovenfor, herunder freelancere og arbejdsledige.
  5. Medarbejdere ansat i Dansk Journalistforbund, A-kassen for journalistik, kommunikation & sprog, Danske Mediers Arbejdsgiverforening eller de af Danske Dagblades Forening beherskede selskaber med tilknytning til dagspressen.
  6. Administrative, økonomiske og tekniske ledere ansat på virksomheder, der er medlem af Danske Mediers Arbejdsgiverforening. Tilsvarende er gældende for TV2 og DR.
  7. Redaktionelle chefer ansat ved medievirksomheder, hvis virksomheden er omfattet af en kollektiv overenskomst med Dansk Journalistforbund for virksomhedens redaktionelle medarbejdere.
  8. Funktionærer ansat i medlemsvirksomheder henhørende under Danske Mediers Arbejdsgiverforening.
  9. Medlemmer af Mediernes Pension kan blive i gruppeforsikringsordningen, hvis den pågældende ansættes som chef i andre virksomheder end de ovennævnte virksomheder i punkt f, g og h.

Hvis du er freelancer

Du skal selv sørge for at tilmelde dig gruppeforsikringen, hvis du er freelancer. Anvend linket nedenfor, og udfyld blanketten, og send den til PFA.