MedlemsPlus: Pension og forsikring

Unikt tilbud til medlemmer

MedlemsPlus: Pension og forsikring til en god pris

MedlemsPlus er et unikt tilbud, som du har adgang til gennem den faglige organisation, du er medlem af. Det er til dig, der selv står for din pension – og også til dig, der allerede har en pensionsopsparing, men ønsker at spare mere op. Bemærk at et a-kassemedlemsskab ikke er tilstrækkeligt for at få MedlemsPlus, du skal også være medlem af fagforeningen.

Med pensionsopsparingen får du råd til mere i fremtiden, og forsikringerne giver dig tryghed her og nu, hvis du bliver syg. Her får du mere at vide om de fordele, som vi eksklusivt tilbyder dig i samarbejde med din faglige organisation, så længe du er medlem - til en god pris.

Få mere at vide om MedlemsPlus her på siden – eller ring til os på 70 12 50 00, hvis du har spørgsmål eller vil gøre brug af medlemstilbuddet.

Sådan ser dine medlemsfordele ud

Afkast

Mulighed for et godt afkast

Du sparer op i markedsrente, hvor du har mulighed for et godt afkast, men hvor du også selv bærer risikoen for tab. Hvordan forholdet mellem afkastpotentiale og risiko skal være, er du selv med til at bestemme.

Du får også PFA KundeKapital, som giver dig mulighed et højt afkast på 5 % af dine indbetalinger, hvor der så også er en øget risiko. Potentiale og risiko går altid hånd i hånd, når vi taler investering. Du kan se mere om dette nedenfor.

Smerte

Tre gode forsikringer

Du får tre gode forsikringer, der giver dig og dine nærmeste tryghed, hvis du bliver syg eller dør.

Du kan tilpasse dækningerne, så de passer til dine behov, og du har mulighed for at tilkøbe ekstra forsikringer – også til dine børn.  

Sparegris

Stordriftsfordele

Du får gunstige priser på forsikringer og lave administrationsomkostninger, da PFA er et af Danmarks største pensionsselskaber og derfor kan tilbyde dig stordriftsfordele.  

Bliv ringet op

Grundig rådgivning

Du får grundig og fleksibel rådgivning af vores rådgivere, der hjælper dig med at tilpasse pensionsordningen.

Rådgivningen kan fx foregå derhjemme, hvor du har rådgiveren med over telefonen og får vist dine muligheder på din computer – helt frem til kl. 20 mandag til torsdag og fredag til kl. 16. På mitpfa.dk kan du også altid få overblik, anbefalinger og bruge vores selvbetjeningsværktøjer. 

Hvad koster MedlemsPlus?

Du bestemmer selv, hvor meget du vil indbetale til pensionsordningen – dog min 2.000 kr. om måneden. Pengene går til både opsparing og forsikringer. Du kan også vælge kun at spare op til pensionen, hvis du ikke ønsker at have forsikringerne med. Så kan du komme i gang fra 1.000 kr. om måneden.

Fradragsberettigede indbetalinger

Dine indbetalinger til pension er fradragsberettigede. Betaler du fx 40 % i skat, så koster det kun 600 kr. at indbetale 1.000 kr. til din pension. Du skal altså ikke betale skat, når du indbetaler til pensionen. Når du går på pension, betaler du skat af udbetalingerne.

Hvordan er det nu lige…

Her i filmen får du et hurtigt overblik over, hvad en pensionsordning indeholder – på 1 minut.

 

Det fulde overblik over pensionsopsparingen og forsikringerne – og dine valgmuligheder

Her får du overblikket over elementerne i både pensionsopsparingen og forsikringerne. Og samtidig kan du se, hvordan du kan tilpasse begge, så pensionsordningen kommer til at passe til dine behov. Du får naturligvis hjælp af en rådgiver til at tilpasse både opsparingen og forsikringerne, så begge dele passer til dig. 

Pension Din standardpakke  Det kan du vælge
Investering af din opsparing - PFA Investerer Du sparer op i markedsrente, så du får det afkast, som markedet giver. Som udgangspunkt får du investeringsprofil C, som er PFA´s anbefaling, fordi den for langt de fleste har den mest hensigtsmæssige balance mellem risiko og afkast.

Du kan vælge mellem profilerne A, B, C og D, som har forskellige potentialer for godt afkast og forskellige grader af risiko knyttet til sig. Investeringsprofil A og B kan være de rigtige profiler for dig, der gerne vil have en lavere risiko - og D er til dig, der gerne vil investere din opsparing med et potentiale for et rigtig godt afkast.

Få mere at vide om de fire investeringsprofiler

Se, hvilke afkast investeringsprofilerne giver

Investering af din opsparing – PFA KundeKapital

Du får andel i PFA KundeKapital, som er PFA Pensions unikke model for overskuds- og risikodeling, der gør det muligt at sende overskud tilbage til kunderne. 5 % af indbetalinger til din opsparing går til din KundeKapital. Der er mulighed for en høj forrentning af KundeKapital. KundeKapital skal dække, hvis PFA Pension kommer ud for tab, og KundeKapital kan derfor blive mindre og i yderste konsekvens tabes helt. Du kan fravælge KundeKapital, men allerede opsparet KundeKapital kan ikke omdannes til almindelig opsparing.

Få mere at vide om PFA KundeKapital

Udbetaling af din pension Din opsparing bliver udbetalt som en ratepension, dvs. en pension, som bliver udbetalt over en 15-årig periode.

Din opsparing kan udbetales på tre forskellige måder, og du har mulighed for at kombinere dem:
- Aldersopsparing (engangsudbetaling)
- Ratepension (månedlig udbetaling i et fast antal år)
- Livspension (månedlig udbetaling, så længe du lever)

Få mere at vide om, hvordan din opsparing kan blive udbetalt

 

Forsikring Din standardpakke Det kan DU vælge
Forsikring af dit helbred
– PFA Erhvervsevne

12.500 kr. om måned, hvis du bliver syg og ikke kan arbejde (før skat).

Få mere at vide om PFA Erhvervsevne

Op til 60 % af din løn, hvis du bliver syg og ikke kan arbejde (før skat). Hvis du er selvstændig, kan du dog max. vælge en udbetaling på 600.000 kr. (før skat).
Forsikring af dit helbred
– PFA Kritisk Sygdom

125.000 kr., hvis du får en kritisk sygdom (skattefrit).

Få mere at vide om PFA Kritisk sygdom

Op til 500.000 kr., hvis du får en kritisk sygdom (skattefrit). 
Forsikring af dit liv
– PFA Liv

300.000 kr. til dine efterladte, hvis du dør, inden du går på pension (skattefrit).  

Få mere at vide om PFA Liv

Op til 2.400.000 kr. til dine efterladte, hvis du dør, inden du går på pension (skattefrit).

Mulighed for tilvalg af ekstra forsikringer til dig

PFA Helbredssikring – hurtig behandling af fx ondt i ryggen, stress, sportsskader mv.

Forsikringen giver dig mulighed for at få behandlet fx rygsmerter, alvorlig stress, sportsskader og/eller komme til forundersøgelse, behandling og kontrol på privathospital, klinikker og hos speciallæger. Den dækker både skader sket på arbejdet og i fritiden. Du skal have en lægehenvisning for at bruge forsikringen.

Dine børn mellem 1 og 21 år er automatisk dækket, hvis du tilkøber forsikringen.

PFA Erhvervsevne som engangsudbetaling – ekstra økonomisk tilskud, hvis du bliver syg og ikke kan arbejde

Forsikringen giver dig en engangsudbetaling på op til 500.000 kr. (skattefrit), hvis du bliver syg og ikke kan arbejde, fordi din erhvervsevne er varigt nedsat til en tredjedel eller mindre i mindst et år.

Forsikring

Familie

Mulighed for tilvalg af forsikringer til dine børn

PFA Kritisk sygdom - luft i økonomien, hvis dine børn får en kritisk sygdom

Med forsikringen er dine børn dækket, hvis de får en kritisk sygdom. Du får udbetalt et engangsbeløb på op til 500.000 kr. (skattefrit), hvis de får en kritisk sygdom.

PFA Liv – udbetalinger til dine børn, hvis du dør inden pensionen

Med forsikringen får dine børn udbetalt et beløb på op til 6.250 kr. om måneden (før skat), hver måned til de fylder 21, hvis du dør, inden du går på pension.

Mulighed for tilvalg af forsikring til din partner

PFA Helbredssikring – hurtig behandling af fx ondt i ryggen, stress, sportsskader mv.

Du har mulighed for at tilkøbe PFA Helbredssikring til din ægtefælle, registreret partner eller samlever.

Nygift

Så nemt kommer du i gang

Webrådgivning foregår via Microsoft Teams og kan bookes her. Denne rådgivningsform giver større fleksibilitet og mulighed for rådgivning derhjemme og eventuelt med deltagelse af ægtefælle eller samlever.

Du kan få webrådgivning mandag – torsdag fra kl. 8.15–20 og fredag fra kl. 8.15-16. 

Spørgsmål?

Du er naturligvis også velkommen til at ringe til PFA på 70 12 50 00, hvis du har spørgsmål eller vil høre mere om medlemstilbuddet, inden du beslutter dig.

Rådgiverne sidder klar ved telefonerne mandag til torsdag mellem 8 og 17 og fredag fra 8 til 16.