Langsigtet pensionsafkast stadig solidt trods svært investeringsår

Koncerninvesteringsdirektør i PFA, Kasper A. Lorenzen

Store kursfald på finansmarkederne har i 2022 ramt pensionsafkastet hårdt, omend PFA relativt set er kommet godt igennem det finansielle uvejr. Hør mere i filmen med Kasper A. Lorenzen, som også ser frem mod det kommende år.

Med krig i Ukraine, tårnhøj inflation, stigende renter og øget recessionsrisiko blev 2022 et ekstraordinært svært investeringsår.

Faktisk skal vi helt tilbage til 30’erne for at finde et år, hvor det samlede afkast fra obligations- og aktiemarkederne var dårligere. I PFA har vi begrænset de værste fald gennem en stram risikostyring og en bred portefølje af ejendomme og unoterede investeringer, som har klaret det godt relativt til udviklingen. Konkret har det resulteret i et negativt afkast på omkring 11 % i vores anbefalede profil C.

Det er naturligvis aldrig rart med negative afkast, men det er værd at huske på, at PFA sidste år skabte et afkast på 15,3 % i samme profil, og at vi generelt kan se tilbage på en flerårig periode med solide positive afkast.

Hør mere om udviklingen i filmen med PFA’s koncerninvesteringsdirektør, Kasper A. Lorenzen, som også kigger frem mod det kommende år.