PFA hæver forrentningen af attraktivt værditilbud

Adm. direktør i PFA, Ole Krogh Petersen

PFA-kunderne kan fremover se frem til en højere forventet forrentning af deres KundeKapital. Pensionsselskabet gør modellen for overskuds- og risikodeling med kunderne endnu mere attraktiv og skruer den forventede forrentning af PFA KundeKapital op fra 8 til 10 pct.

Siden 2004 har KundeKapital været et stærkt værditilbud til gavn for kunderne i PFA Pension. Igennem årene har modellen betydet, at kunder med KundeKapital har fået tilført 26 mia. kr. Senest betød modellen for overskuds- og risikodeling, at kunderne på trods af stor uro på finansmarkederne fik tilført 1,7 mia. kr. for 2022.

KundeKapital er PFA Pensions model for overskuds- og risikodeling med kunderne. Nu justerer PFA modellen og skruer i den forbindelse den forventede årlige forrentning op fra 8 til 10 pct. fra 2024.

”De ændringer vi foretager gør et godt værditilbud endnu mere attraktivt. Ændringerne i modellen for KundeKapital giver os mulighed for at sætte den forventede forrentning op til 10 pct. Det er en høj forrentning, hvis man sammenligner med det forventede afkast fra en balanceret pulje af aktier og obligationer,” siger Ole Krogh Petersen, adm. direktør i PFA Pension.

Styrker kundefællesskabet

I kraft af at flere og flere kunder bevæger sig fra gennemsnitsrente til markedsrente, har PFA Pension ikke samme kapitalbehov som tidligere, og derfor sænkes kundernes indbetalinger til KundeKapital fra 5 til 2 pct. af de månedlige indbetalinger til opsparing.

”Ændringen er en fremtidssikring af PFA’s kundefællesskab. Det er i alles interesse, at vi har så effektiv en kapitalstruktur som muligt. Derfor giver det mening, at vi tilpasser kundernes andel i PFA KundeKapital,” siger Ole Krogh Petersen.

Fremover får nye kunder desuden mulighed for at opbygge KundeKapital langt hurtigere i og med, at de nu kan sætte 2 pct af overført opsparing fra andre pensionsselskaber ind på KundeKapital. 

”Vores model for overskuds- og risikodeling med kunderne bliver med ændringerne mere lige og giver i højere grad nye kunder mulighed for at få del i PFA Pensions overskud,” siger Ole Krogh Petersen. 

De nye ændringer træder i kraft 1. januar 2024. Der vil desuden være en overgangsordning for overførsler i sidste halvår af 2023.

For mere info kontakt pressechef Oliver William Gunner, tlf. 2856 2322, owg@pfa.dk