Hvad får du ud af at deltage i projektet
Dette projekt baserer sig på et kognitivt adfærdsterapeutisk program udviklet af den britiske professor Cartwright-Hatton som har vist god effekt, og som nu bliver tilpasset og afprøvet i en dansk kontekst. Forskningsprojektet er drevet af Center for Angst ved Københavns Universitet og medfinansieret af PFA.
Hvis du deltager i projektet, får du mulighed for at tage del i to workshops af tre timers varighed, med en uges mellemrum, samt en opfølgende booster workshop. Workshopsne finder sted kl.13-16 i København eller Vejle og varetages af en erfaren psykolog med ekspertise indenfor angst og kognitiv adfærdsterapi.
Emner, der gennemgås ved workshops, er bl.a. viden om hvad der bidrager til børns generelle udvikling, samt udvikling og vedligeholdelse af angst. Desuden lærer man, hvordan man som forældre støtter børn i at møde deres frygt og andre svære følelser, samt hvad man kan gøre for at fremme selvsikkerhed. Der vil også være generel viden om betydningen af motion, søvn, kost, og leg for børn. Det forventes, at deltagelse i workshopsne og afprøvning af de lærte teknikker i hverdagen, vil kunne afhjælpe udvikling og/eller forværring af angst hos børn til angste forældre.
Hvad indebærer deltagelse i projektet?
Projektet indebærer, at du deltager i et online interview, samt udfylder spørgeskemaer online, inden din deltagelse i workshops, og igen et år efter. Gennem det online interview vil du blive spurgt, om du kan genkende en række vanskeligheder hos dit barn, som ofte ses i tilfælde af angst. Tidsforbruget på det online interview er ca. 1-1,5 time, og tidspunktet aftales, så det passer med dig og din hverdag. Spørgeskemaerne modtager du via et elektronisk link, og du udfylder dem selv, når det passer dig. Tidsforbruget til spørgeskemaer er ca. 15 minutter.
Der vil ikke blive videregivet viden om dig eller dit barn til andre parter. PFA får ikke information om, hvorvidt du deltager i projektet, og eventuel deltagelse i projektet får ikke betydning for dine forsikringer, behandlinger eller kundeforhold hos PFA. Al information behandles i statistiske beregninger og alle etiske retningslinjer bliver fulgt, herunder persondata lovens sikring om anonymitet. Det er frivilligt at deltage i projektet, og du kan når som helst og uden at give en grund, trække din deltagelse tilbage, uden at det får konsekvenser for dig.
Det skal du gøre, hvis du ønsker at deltage
Hvis du ønsker at høre mere om muligheden for deltage i forskningsprojektet, skal du sende en mail, indeholdende dit navn og telefonnummer, til
centerforangst@psy.ku.dk, som vil tage kontakt til dig hurtigst muligt. Hvis du har yderligere spørgsmål til projektet, kan du ligeledes skrive til
centerforangst@psy.ku.dk.