Ændringer i dit privatliv

Du bliver gift

Når du bliver to i stedet for én, byder dit nye liv også på ændringer i økonomien. Det kan have stor indflydelse på din pensionsordning, så derfor er det en god idé at løbe dine forsikringer igennem hos os, hvis du og din bedre halvdel skal have mest ud af jeres penge og være dækket bedst muligt.

Vigtigt for dig, der bliver gift

✔ Forsikringer

✔ Begunstigelse

✔ Testamente

✔ Indbetaling til pension

Passer dine forsikringer til dit liv som ægtefælle?

Når du bliver gift, skal du være særligt opmærksom på, hvordan du og din partner er dækket, hvis en af jer kommer alvorligt til skade eller bliver alvorligt syg. Når I er to, har I mulighed for at give hinanden et økonomisk sikkerhedsnet, så den ene af jer ikke pludselig lander i en situation, hvor økonomien ikke hænger sammen. Derfor er det vigtigt, at I tjekker jeres forsikringer igennem og sikrer, at de passer til jeres nye livssituation. 
  

Tag Forsikringsguiden på Mit PFA

Hvem får udbetalingen fra din pensionsordning ved din død?

Når du er gift vil det som udgangspunkt være din ægtefælle, der får hele udbetalingen fra din pensionsordning. Det er vigtigt, at du tager stilling til, om det er dit ønske. For du har også mulighed for eksempelvis at tilgodese dine børn eller andre, du ønsker skal have en del af udbetalingen fra din pension efter dig. Hvis du ønsker det, skal du udfylde en begunstigelseserklæring. 
  

Læs om begunstigelse

Hvem arver din formue?

Begunstigelse er en aftale om, hvem PFA skal udbetale eventuelle penge fra din pensionsordning til ved din død. Men det er også en god idé at planlægge, hvem der skal arve din øvrige formue. Som gift arver din ægtefælle som udgangspunkt 50 % af din formue, mens den anden halvdel går til eventuelle børn. Hvis du eller din ægtefælle har børn fra tidligere forhold kan det være, at der skal være en anden fordeling, og derfor er det en god idé at få lavet et testamente. 

Indbetaling til pension?

Hvis dit ægteskab betyder, at der kommer mere luft i økonomien, er det altid en god ide at overveje, om der skal indbetales lidt ekstra til pensionen. Det kan være med til at højne din levestandard, når du går på pension. 

Foretag dine ændringer på Mit PFA

Du kan på Mit PFA selv gå ind og tilpasse din ordning, så den passer til din situation.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at ringe til vores rådgivningscenter på 70 12 50 00.