Ændringer i dit privatliv

Du får børn

Når du får et barn, får du også et stort ansvar for et andet menneske, og det er derfor en god ide at tænke over, hvordan dit barn er sikret, hvis du bliver syg eller kommer alvorligt til skade. Du har typisk forsikringer i din pension, der giver økonomisk ro i sindet, men husk at tjekke, at de passer til dit nye liv som forælder.

Vigtigt for dig, der har børn

✔ Forsikringer

✔ Begunstigelse

✔ Testamente 

Har du sikret dit barn, hvis du bliver alvorligt syg?

Når du har en pensionsordning, kan du spænde et sikkerhedsnet ud under din families privatøkonomi. For i ordningen har du typisk forsikringer, som dækker hvis du bliver syg eller kommer alvorligt til skade, og det er især vigtigt at tjekke, om dine forsikringer dækker dig og din familie rigtigt, når du får børn. Når dine børn bor hjemme, er der nemlig ofte brug for bedre økonomisk sikkerhed, hvis du bliver syg eller i værste fald dør. 
  

Tag Forsikringsguiden på Mit PFA

Har du overvejet at oprette PFA Børnepension?

En børnepension er en løbende udbetaling til dit barn eller dine børn, hvis du dør, inden du går på pension, og inden barnet eller børnene bliver 18, 21 eller 24 år. En børnepension kan både være en hjælp til at forsørge dit barn og en økonomisk tryghed i en svær tid. Udbetalingerne er personlig indkomst for barnet, så vi anbefaler, at beløbet holder sig indenfor rammerne af frikortet. 
  

Læs mere om børnepension

Har du valgt de rette begunstigede?

Begunstigelse er en aftale om, hvem PFA skal udbetale eventuelle penge fra din pensionsordning til ved din død. Du kan oftest selv vælge, hvem der skal have pengene eller en del af dem, og i en situation, hvor du har fået et barn er det særligt vigtigt, at du tjekker, at de rette personer er sikret. 
  

Hvem arver din øvrige formue?

Det er en god idé at planlægge, hvem der skal arve den del af din formue, som ikke er knyttet til din pensionsordning. Det handler om, at du sikrer dit barn bedst muligt, hvis du skulle dø. Udgangspunktet er, at som gift arver din ægtefælle 50 % af din formue, mens den anden halvdel går til eventuelle børn. Hvis du eller din ægtefælle har børn fra tidligere forhold, eller du er skilt eller har en samlever, kan det være, at der skal være en anden fordeling. Under alle omstændigheder er det altid en god idé at få lavet et testamente. 
  

Foretag dine ændringer på Mit PFA

Du kan på Mit PFA selv gå ind og tilpasse din ordning, så den passer til din situation.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at ringe til vores rådgivningscenter på 70 12 50 00.