Ændringer i dit liv

Du bliver skilt

Når du bliver én i stedet for to, byder dit nye liv typisk på ændringer i din økonomi. Det kan have stor indflydelse på din pensionsordning, og især er det vigtigt, at du tjekker dine forsikringer, så de passer til din nye livssituation.

Vigtigt for dig, som bliver skilt

✔ Forsikringer

✔ Begunstigelse     

✔ Testamente

✔ Indbetaling til pensionPasser dine forsikringer til din nye livssituation?

Dine forsikringer skal altid passe til dig og dit liv, hvis du vil være dækket på den bedste måde. Som single skal du især være opmærksom på dit økonomiske sikkerhedsnet, hvis du kommer alvorligt til skade eller bliver alvorligt syg. Det er typisk din indtægt, som bærer den væsentligste del af din og dine eventuelle børns økonomi, og derfor er det afgørende, at du tjekker dine forsikringer, når du bliver skilt.

Tag Forsikringsguiden på Mit PFA

Hvem får udbetalingen fra din pensionsordning ved din død?

Hvis du har valgt en begunstiget vil denne få udbetalt pengene fra din pensionsordning ved din død, og derfor er det vigtigt at tjekke, hvem der står som begunstiget. Du kan tidligere have valgt din ægtefælle som begunstiget, og det er ikke sikkert, at det fortsat skal gælde. Du skal tage aktivt stilling til begunstigelse, for den ændrer sig ikke, medmindre du selv ændrer den.

Læs om begunstigelse

Hvem arver din formue?

Begunstigelse er en aftale om, hvem PFA skal udbetale eventuelle penge fra din pensionsordning til ved din død. Men det er også en god idé at planlægge, hvem der skal arve din øvrige formue. Som fraskilt er der måske et testamente, der skal ændres, eller der er brug for at oprette et nyt, da din tidligere ægtefælle typisk vil stå i det tidligere.

Læs om arv og testamente

Indbetaling til pension?

Hvis din skilsmisse betyder, at du fx står med en ekstra portion penge efter bodelingen, er det altid en god ide at overveje, om der skal indbetales lidt ekstra til pensionen. Det kan være med til at højne din levestandard, når du går på pension.

Se, hvad en højere indbetaling betyder for dig

Foretag dine ændringer på Mit PFA

Du kan på Mit PFA selv gå ind og tilpasse din ordning, så den passer til din situation.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at ringe til vores rådgivningscenter på 70 12 50 00.