Du skal udstationeres

Udstationering kræver forberedelse – også i forhold til din pension. Hvis du får arbejde i udlandet gennem din arbejdsgiver, kan din pensionsordning fortsætte uden ændringer. Du skal dog have oprettet en ny type af pensionsordning, hvor der ikke er dansk fradrag for indbetalingerne.


Inden du tager afsted

Du kan oprette en ny pensionsordning til brug i perioden for din udstationering. Den er stort set identisk med den, du har i forvejen. Den eneste forskel er, at du ikke kan få fradrag for dine indbetalinger i udlandet. Til gengæld er udbetalingerne skattefrie, og der skal ikke betales pensionsafkastskat af afkastet. Afkastet af en sådan pensionsordning bliver indberettet som kapitalindkomst til de danske skattemyndigheder.

 


Når du kommer tilbage til Danmark

Når du kommer tilbage til Danmark, bliver indbetalingerne til pensionsordningen uden skattefradrag almindeligvis stoppet, og indbetalingerne til den almindelige PFA pensionsordning med fradragsret genoptages.

Det løbende afkast på pensionsordningen uden skattefradrag bliver skattepligtig kapitalindkomst for dig, hvis du er fuldt skattepligtig til Danmark, og der skal fortsat ikke betales pensionsafkastskat.


Kontakt

Kontakt din arbejdsgiver og fortæl dem, at det er vigtigt at de giver os besked om din udstationering eller din hjemkomst, da det har betydning for dine skatteforhold.

Kontakt os for at rådgivning om din udstationering på 70 12 50 00 – både inden du tager afsted, og når du kommer hjem.

 
Vi anbefaler, at du får rådgivning om skatteforholdene ved udstationering hos en revisor.