Bolig & pension

Hvordan drømmer du om at bo?

Det er en god idé at overveje din boligsituation, når du nærmer dig pension. Kan du se dig selv blive ældre, hvor du bor i dag eller ønsker du at flytte til noget mindre? Din bolig kan nemlig betyde meget for både din trivsel og økonomi som senior.

Flyt i tide

Prøv at tænke frem og forestil dig, hvordan du kunne tænke dig at bo i din 3. alder. Undersøgelser viser nemlig, at selvom du har planer om at flytte til noget nemmere eller mindre, så bliver det ikke til noget, hvis du ikke gør det senest tre år efter pension. Derfor er det en god idé at omsætte intentioner til handling i god tid. Det giver dig også mulighed for at falde godt til og få mange gode år i dit nye hjem.
   

Bo alene eller sammen med andre

Når arbejdslivet slutter, forsvinder det fællesskab, du har haft på arbejdspladen desværre også. For nogen kan det være svært at skabe nye fællesskaber i en ny hverdag, og derfor kan din bolig, og det område du bor i, betyde en hel del for din trivsel. Og det gælder uanset om du kun er dig selv, eller I er to. Derfor er det ikke tilfældigt, at flere og flere bofællesskaber for seniorer skyder op rundt om i landet.
 

PFA Seniorbofællesskaber

I PFA er vi også i gang med at bygge seniorbofællesskaber, hvor du har din helt egen private bolig samtidig med, at du har mulighed for hyggelige og inspirerende fællesskaber lige uden for døren. Det første af slagsen bliver opført i Horsens.

Vil du opdateres om kommende seniorbofællesskaber, kan du tilmelde dig PFA Fokus.

 

PFA Boliger

PFA har en række lejeboliger, som du har fortrinsret til, fordi du har din pensionsopsparing hos os.

Mange af dem opfylder kravene til vores Seniorboligstandard, og det betyder, at boligerne også passer til dig, når du bliver ældre.

 

PFA Seniorboliger

PFA Seniorboliger er seniorvenlige boliger, der er bygget efter PFA Seniorboligstandard. De første af slagsen kommer til at ligge i Odense, Hillerød, Viborg og Køge. Flere af seniorboligerne er en del af et større byggeri, der både rummer almindelige boliger og seniorvenlige boliger.
 

PFA Seniorboligstandard

PFA Seniorboligstandard opstiller kriterier for en god bolig til den tredje alder. Både vores seniorboliger og senior bofællesskaber bliver bygget efter PFA’s Seniorboligstandard. Eksempelvis stilles der krav om elevator i etageejendomme, god belysning ved indgangspartier, dørtelefon med video og lave eller ingen dørtrin indvendig i boligerne. Mærkningsordningen er udviklet af PFA med rådgivning fra Statens Byggeforskningsinstitut - SBI.