Vi åbner op for ansøgninger igen til december 2024 med ansættelse september 2025

Finanselev i PFA

En uddannelse der åbner mange døre

Som finanselev i PFA starter du på en 2-årig uddannelse, hvor du lærer om pension generelt og får en bred viden om PFA’s mange forretningsområder. Du får løn under uddannelsen og bliver en del af et stort fællesskab, der både giver dig mulighed for at forfølge dine ambitioner og have det sjovt.

Start din karriere som finanselev i PFA

En uddannelse som finanselev kan på sigt åbne mange døre for dig, fordi du bliver klædt godt på med vigtige kompetencer. Din base er i rådgivningscenteret, hvor du lærer PFA at kende helt nede fra maskinrummet og ud til den enkelte kunde. I takt med at dine opgaver udvikler sig, stiger dit ansvar – men det bliver i dit tempo og sammen med en masse gode kollegaer. Udover et spændende skræddersyet forløb, kan du glæde dig til en arbejdsdag i et ungt miljø med god energi.

Prøv teorien af i praksis

Som finanselev kombinerer du skole og arbejde, og derfor er der ikke langt fra at afprøve teorierne i den virkelige verden. I PFA er du hovedsageligt i vores rådgivningscenter, hvor du skal hjælpe vores kunder med deres pensionsopsparing og forsikringer. På sigt bliver du selvkørende, men du er omgivet af dygtige og søde kollegaer, så vi tager os godt af dig og sørger for, at du kommer godt fra start. 

Et trygt forløb
Du starter sammen med andre elever, og vi gør meget for at skabe et godt sammenhold. Derudover får du tilknyttet en mentor, som giver dig sparring og støtter dig undervejs. I opstartsforløbet bliver du undervist i vores systemer, i kommunikation og i pensionsfaglige emner, som du også lærer om på skolen. På den måde får du de bedste forudsætninger for at rådgive og hjælpe vores kunder. 

Et springbræt videre
Som færdiguddannet finanselev har du mulighed for at blive ansat som kunderådgiver i PFA. Hvis du vil videre et andet sted, kan vi garantere dig, at der står mange døre åbne med de erfaringer, du tager med dig. Derfor kan uddannelsen være et rigtig godt springbræt videre rundt i PFA – eller videre ud i den finansielle verden.

Mød vores tidligere finanselev Emil

 

De bedste arbejdsrammer i Nordhavn

PFA ligger lige ved Nordhavn Metro, og du skal ikke lade dig snyde af de røde kakler på facaden. Du kommer til at arbejde i lækre totalrenoverede lokaler, hvor der både er mulighed for at sidde sammen med andre og fordybe sig ved stillepladser. Der er hyggehjørner, tagterrasse og i det hele taget alt, hvad du drømmer om for at få en alsidig arbejdsdag. Hvis du har brug for frisk luft og inspiration, er du hurtigt nede ved kajen, og hvis du har brug for at røre kroppen, kan du spille et sæt bordtennis med en kollega.

Køkkenet byder hver dag på lækker frokost med et bredt udvalg til både kødspisere og vegetarer, og du har også mulighed for at bestille mad med hjem. I løbet af dagen kan du tanke op med frugt, kaffe, the og vand med eller uden bobler. Vi har også vores egen café, hvor du kan købe morgenmad, smoothies, gode økologiske snacks eller lidt til den søde tand.

På den sociale front er der mange muligheder for at dyrke fællesskabet med blandt andet boksning, yoga, fredagsbarer og vores medarbejderklubber PFA Social Club, vinklubben, kunstklubben og idrætsklubben. 

Hør hvad to færdiguddannede finanselever siger om arbejdspladsen

Julie Taylor, Kunderådgiver

  • Ansat siden september 2021
  • Færdiguddannet som Finanselev
          

Læs Julie fortælle om arbejdet i PFA

Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?
Jeg sidder i vores rådgivningscenter, som er PFA’s ansigt udadtil. Det er os, der er direkte tilgængelige for vores kunder, for vi er kun et opkald eller en besked væk. Dagene består primært af rådgivning over telefonen, men vi besvarer også skriftlige henvendelser på vores interne platform Mit PFA og hjælper kunderne ansigt til ansigt, hvis de kommer ind til os. Det kræver en bred viden inden for pension, forsikring, SKAT og lovgivning, og så skal man være dygtig til at formidle denne viden i et kundevendt sprog, så kunderne føler sig forstået, og får svar på det, de søgte. For at sikre det, modtager vi undervisning både ved intern træning og vidensdeling, men også eksternt på Forsikringsakademiet. Der er også altid mulighed for flere udfordringer og mere ansvar i hverdagen - både faglige men også sociale indspark!

Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?
Vi modtager mange henvendelser om alt mellem himmel og jord, og hver og en er lærerig. Jeg kan godt lide de opkald, hvor det kræver meget af mig, hvor jeg kan få lov til at udfolde mig og virkelig gøre en forskel for kunden. Det kan både være mine faglige kompetencer, men det kan i lige så høj grad være mine kommunikative evner, der skal udfordres, og det er super tilfredsstillende at komme godt i mål fra et kritisk udgangspunkt. 

Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos PFA Pension?
For mig er det vigtigt, at PFA sørger for, at man er godt klædt på fagligt, så vi kunderådgivere kan fremstå professionelle og velforberedte, og det er vigtigt, at vi har en god forståelse for, hvem der laver hvad i huset. Vi er alle afhængige af hinanden internt i afdelingerne. Ingen kan alt, og vi har mange specialister, som kan hjælpe os og kunderne med at få svar på det, der ikke altid er så ligetil. Det er vigtigt for mig, at PFA passer godt på sine medarbejdere, så man ikke blot føler sig som en ressource, men som en person, der bliver hørt og set. Det er vigtigt, at der er tillid, gensidig respekt og fleksibilitet, og det får du i den grad hos PFA. Giver man, får man 100 % igen den anden vej.

Hvorfor er PFA Pension en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i?
PFA ligger super centralt. Nordhavn metrostation er lige foran indgangen, og S-toget på den anden side ad vejen, så på den måde bliver det ikke nemmere at komme til og fra arbejde, hvilket jeg personligt vægter højt. Derudover synes jeg, at huset er indrettet super lækkert. Det er dejligt at være på arbejde, når der er tænkt over indretningen. Rengøring og de møbler og redskaber vi bruger, er i top. Kantinen er også virkelig lækker med et bredt udvalg. Medarbejdergoderne er der mange af, og det gør PFA til meget mere end bare en arbejdsplads. 

For mig er konstant bevægelse også super vigtigt. Med det mener jeg at dygtiggøre mig indenfor mit arbejdsområde, at udvikle mig personligt og socialt som kollega og medarbejder, for alt i alt at stå stærkere som menneske. Det hjælper PFA med fra første dag. Man starter som elev på et grundigt og intenst oplæringsforløb, så selv de mest grønne kan blive klar til at rådgive vores kunder inden for nogle måneder. Sideløbende med undervisningen internt, modtager man undervisning fysisk og online via Forsikringsakademiet på Finanselevuddannelsen, som er et 2-årigt forløb. Det er en perfekt kombination af teori og praksis, hvor man kan tage alt det med, man har lært i skolen, fordi al undervisning er direkte relevant for det daglige arbejde i Rådgivningscenteret. Efter tiden som elev handler det om at vedligeholde og videreudvikle, og her kan man blive tilbudt videreuddannelse på Forsikringsakademiet, så man løbende kan komme op i rang og forfremmes til andre afdelinger, hvis man ønsker det. Mulighederne er virkelig mange, uanset hvilken vej du vil her i huset. Der er så mange forskellige funktioner, og rådgivningscenteret er et perfekt sted at starte for at mærke PFA-ånden og finde sig selv og sin rette plads herinde.

Mobin Ashraf, Pensionsrådgiver

  • Ansat siden september 2019
  • Færdiguddannet som Finanselev 
      

Læs Mobin fortælle om arbejdet i PFA

Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?
Jeg sidder i PFA’s ”Område for nye kunder” og onboarder dermed alle nye kunder i PFA. Jeg har sammen med mit team af gode kollegaer ansvar for, at rådgive alle nye private kunder med ny firmapension og give dem den bedste kundeoplevelse i mødet med PFA. Vi rådgiver kunderne omkring deres ordning i PFA og taler samtidigt ind i deres behov og drømme til både hverdagen og fremtiden – på den måde skaber vi det bedste kundeoplevelse!

Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?
Det mest spændende og udfordrende for mig er, at jeg hele tiden taler med nye og forskellige kunder. Grunden til det både er spændende og udfordrende er fordi, alle vores kunder er forskellige. Derfor skal jeg som rådgiver lære den enkelte kunde at kende for at kunne yde den bedste service.  

Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?
Min uddannelse var hovedsageligt bygget op omkring teori. Jeg lærte efterfølgende at bruge det i praksis, og derfor bruger jeg faktisk min uddannelse hver dag, når jeg taler om pension med vores kunder. 

Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos PFA Pension?
1. At jeg giver kunderne den bedst rådgivning som muligt og få dækket deres behov.

2. At jeg udvikler mig hele tiden og lærer noget nyt i mit arbejde og på samme tid bliver udfordret hver dag.

3. At vi har et godt fællesskab.

Hvorfor er PFA Pension en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i?
PFA Pension er en meget attraktiv virksomhed for mig fordi, vi er kundeejet, som betyder der ingen investorer er bag virksomheden. PFA er generelt en arbejdsplads med et meget socialt og energisk miljø, hvilket jeg prioriterer højt.

Det praktiske

Som finanselev er du både i praktik i PFA og går i skole på handelsskolen. Uddannelsen varer to år og består af 5 grundmoduler og 7 specialemoduler, der er målrettet personforsikring. Både skole og praktik foregår i København. 

Undervisning på handelsskole

Du vil være på skole i 12 moduler, der hver varer 2-5 dage. Undervisningen foregår sammen med elever fra andre finansielle virksomheder, og du specialiserer dig inden for pension og personforsikring samtidig med, at du får bred viden om generelle, finansielle forhold.

Du får løn under uddannelsen

Din arbejdstid i PFA er 36 timer om ugen, og du får løn under hele uddannelsen. Derudover får du også en fordelagtig pensions- og forsikringsordning.

Hvem kan søge?

For at søge ind som finanselev i PFA skal du have en af disse uddannelser: Studentereksamen (STX), Højere handelseksamen (HHX), HF, EUX
Derudover lægger vi vægt på erhvervserfaring, udlandsophold og andre spændende initiativer, der allerede har givet dig lidt ballast.

Bliv klogere på forløbet

Læs mere om PFA

 

PFA som arbejdsplads

PFA er en arbejdsplads med klare værdier - Professionel, Fair og Ansvarlig. Det gælder både overfor vores kunder og for vores kolleger. PFA udfylder en vigtig rolle for vores kunder og samfundet, som gør det meningsfuldt for os at gå på arbejde.

Læs mere  

 

Job i PFA

Har du mod på en spændende hverdag med høje ambitioner, nytænkning og professionalisme? Så se om vi har et job, der matcher dine kompetencer.   

Læs mere 

 

Corporate responsibility

For os er det en grundlæggende del af forretningsmodellen at tage et medansvar for samfundets udvikling. 

Læs mere